Ekologický projekt 2017/2018

Pridané 23. 9. 2017

Navštevuje aj Vaše dieťa ekologicky zmýšľajúcu školu? Aj na našich školách vyrastá ekologicky aktívna generácia.

 V septembri už odvážne sedia žiaci vo svojich školských laviciach, v očakávaní čo im tento školský rok prinesie. Školy, žiaci i učitelia, sa opäť môžu tešiť na spestrenie školského roka ďalším ročníkom súťaže Tatranskí rytieri, ktorý už odštartoval svoje prihlasovanie. V minulom ročníku sa do projektu zapojilo 198 škôl zo všetkých krajov Slovenska a v tomto ročníku má projekt ešte väčšie ambície.

Úspešný environmentálny projekt Tatranskí rytieri zahájil svoj druhý ročník v školskom roku 2017/2018. V tom minulom sa na projekte podieľalo viac ako 300 šikovných tried. Unikátny ekologický projekt podnietil žiakov, aby si vybrali ekologické aktivity, ktorými pomáhali zlepšovať životné prostredie, inšpirovaní edukačnými materiálmi projektu. Tatranskí rytieri v júni vyhlásili víťazov a poďakovali všetkým triedam zapojeným v prvom ročníku za ich snaženie a tiež za odozvy, ktoré posúvajú projekt ďalej.

 Ocenená škola zo Žilinského kraja

 V kategórii audiovizuálne dielo získala ZŠ s MŠ Rudolfa Dilonga, Trstená, 4.A krásne tretie miesto.

TR skola

Cieľom nasledujúceho ročníka súťaže je podnietiť mladú generáciu k inovatívnym myšlienkam, tvorbe riešení či vyjadrení svojich postojov prostredníctvom umeleckých výtvarných diel, videí alebo písaných projektov na tému Chráňme rastliny a živočíchy na Slovensku. Téma má rozvíjať v žiakoch vedomosť dôležitosti a nielen geografického významu každého živočícha a rastliny našej krajiny.