Prvý ročník TALENT CUPu bol plný hviezd

Pridané 8. 8. 2016

Liptovský Ján, 8.8.2016 – 29 športových hviezd , 1000 divákov, a nespočetné množstvo rozdaných podpisov. Nedeľa na Liptove bola plná športových hviezd. Sily na futbalovom trávniku si zmerali odchovanci mikulášskeho hokeja – tím Hokejové Talenty proti hviezdam slovenského športu v Star Team zostave. Cieľom podujatia bola popularizácia športu v regióne a zároveň finančná aj mediálna podpora mladých športových talentov. Prvý ročník Talent Cupu sa niesol v znamení skvelých futbalových výkonov v podaní Slovenských športových hviezd, ktoré si vymenili svoje klasické športové vybavenie za to futbalové. Diváci mohli vidieť nielen zlatých chlapcov z Göteborgu ale aj slalomárku Petra Vlhovú, snowboardistku Klaudiu Medlovú či futbalistu Mareka Saparu. Atmosféru futbalovej exhibície rozprúdili sambové tanečnice a roztlieskavačky, zo skupiny VIVAS, ktoré svojim vystúpením uchvátili nielen divákov ale aj samotných hráčov. O futbalové výkony, a naozaj kvalitné, nebola núdza. Čo gól, to hviezdne meno, avšak strelcami gólov boli aj dámy. V gólovom nasadení sa nedala zahanbiť Petra Vlhová, úspešná slovenská lyžiarka, ktorá s úsmevom priznáva: „s chalanmi som vyrastala a asi sa na mňa takéto športy nalepili“. Navyše svojou futbalovou technikou ohúrila aj slovenského reprezentanta vo futbale, Mareka Saparu. Tisícka divákov si vychutnávala exkluzívny pohľad na zápas a atmosféru podujatia. Výsledok zápasu 2 x 20 minút bol nerozhodný, aj keď padlo krásnych 12 gólov, nasledovali penalty. O prvom držiteľovi Talent Cupu rozhodol až rozstrel, v ktorom boli úspešnejší chlapci z tímu Hokejových Talentov. Podstatný však nebol víťaz, ale myšlienka prečo sa Talent Cup zorganizoval, a to podpora mládežníckeho hokeja, a športu vôbec. „Deti sú naša budúcnosť a treba im odmalička vštepovať dobré návyky, treba ich viesť k športu a pohybu a verte že neskôr sa výsledok dostaví. Verím, že sa nám podarí vychovávať hokejové talenty, aby sme boli v budúcnosti na nich hrdí,“ vysvetľuje Martin Cibák.

8-min

Azda najväčším lákadlom nielen pre divákov, ale aj pre malé hokejové talenty boli práve mená ako Miroslav Šatan, Peter Bondra, Richard Litner či Marek Uram. Všetci si našli čas na spoločnú autogramiádu a fotenie a rozdávali úsmevy a podpisy všetkým fanúšikom “Sme nadšení z takýchto podujatí. Je to pekné, že aj my hokejisti vieme pomáhať. Radi sme prišli na Liptov a podporili správnu vec,“ uzavrel Miroslav Šatan.

Team LiptovŽije pre Vás navyše pripravil exluzívny rozhovor, v ktorom sa o tomto podujatí môžete dočítať viac 🙂

  1. Na začiatok rozhovoru by sme Vám v mene celého teamu LiptovŽije chceli poďakovať za zorganizovanie takejto skvelej akcie. Môžete nám priblížiť, kto všetko sa na vzniku tejto udalosti vlastne podieľal?

V prvom rade sú to mikulášski hokejisti, ktorí chceli zorganizovať príjemné popoludnie pre fanúšikov nie len hokeja, ale aj futbalu a zároveň podporiť deti z Hokejových Talentov. A postupne ako sa celý projekt formoval prichádzali nové nápady, myšlienky, možnosti a tak sme sa rozhodli z toho urobiť lepšiu a väčšiu udalosť ako bola prvotne plánovaná.

15-min

  1. Ako sa Vám podarilo osloviť toľko známych športovcov?

Športovcov si zobral na starosti Martin Cibák, ktorý má skvelé kamarátske vzťahy  s hokejistami a futbalistami na Slovensku. Chalani veľmi radi podporia podobné dobročinné akcie a tak nemali problém prijať pozvanie na Talent Cup. Postupne oslovoval svojich kamarátov z Mikuláša, ale aj z celého Slovenska a tak sa formovala zostava STAR TEAMU a Tímu HOKEJOVÉ TALENTY.

  1. Môžete nám priblížiť, o koľký ročník tejto udalosti sa už jednalo? 

Talent Cup Hokejových Talentov sa uskutoční po prvý krát, ale už počas prípravy tejto udalosti sme si povedali, že by bolo super z toho urobiť tradíciu a organizovať to aj v budúcich rokoch. Po skončení zápasu získa víťazný tím TALENT CUP, ktorý bude putovný a radi by sme na to nadviazali aj v budúcich rokoch.

7-min

      4. Bol pre ľudí, ktorí sa túto skvelú akciu rozhodli navštíviť, pripravený aj ďalší sprievodný program? 🙂

Počas hlavného programu a to zápasu boli vystavené osobné veci  športovcov, ktoré si mohli diváci po zápase vydražiť. Po dražbe nasledovala autogramiáda zúčastnených športovcov. Samozrejme sme mysleli aj na tých najmenších, pre ktorých bol pripravený nafukovací hrad, trampolína, maľovanie na tvár a hokejové súťaže s loptičkou. V prípade hladu a smädu pripravovali divákom svoje špeciality chalani z Crepita.

5. V mene celého teamu LiptovŽije by sme Vám ešte raz chceli poďakovať za zorganizovanie takejto dobročinnej akcie na Liptove a zapriať Vám veľa šťastia do budúcich ročníkov. Chceli by ste na záver odkázať niečo našim čitateľom?

Aj my ďakujeme za rozhovor. Dúfame, že čitatelia nesedeli doma a prišli podporiť dobrú vec, pretože šanca stretnúť Peťa Bondru alebo Mira Šatana a získať od nich podpis sa nevyskytuje každý deň. Tešíme sa na Vás aj o rok 😉